Blog post

5 tips voor een tafel setting als een pro!

Als jullie van plan zijn om een een groot diner te houden tijdens de bruiloft, is de tafel setting een erg belangrijk onderdeel van styling. De details zoals servetten, bestek en servies lijken wellicht onbelangrijk, maar deze keuzes in stijl en soort kunnen echt het verschil maken voor een onvergetelijke eetervaring.

Dus, wat is key om te weten om een perfecte eet atmosfeer te creëren die de gasten bij blijft? 

Van texturen tot kleur paletten, blijf lezen voor de top 5 tips om je te helpen om je bruiloft diner tafels te stylen als een pro.

 

1. Ga opzoek een duidelijke en samenhangende stijl voor de tafel

Voordat je begint met concreet plannen hoe de styling eruit moet komen te zien, probeer eerst wat ideetjes uit. Het is namelijk belangrijk dat je een ‘duidelijke’ stijl hebt voor de indeling en look voor de grote dag. Of je stijl nou modern, strak of juist Bohemia is, je wil dat elk element bij elkaar past en hoort zodat er een overeenkomende flow is in de styling. 

Zodra je weet voor welke stijl en welk kleurenpalet je wil gaan, kan je dit gebruiken als basis uitgangspunt voor de tafel indeling. Als je het nog niet hebt gedaan, is het een goed idee om samen met je partner te gaan zitten en een moodboards te maken die de stijl en vibe uit waar jullie naar opzoek zijn op jullie trouwdag. Kijk in het proces van de styling vervolgens vaak terug naar dit moodboard om ervoor te zorgen dat de styling op een lijn blijft en overal samenhangend is.

 

2. Hou het interessant door gebruik te maken van lagen

Door verschillende lagen te gebruiken op de diner tafel zorg je gemakkelijk voor een prachtige indeling. Een combinatie van verschillende texturen en materialen zullen je tafel diepte en detail geven. Zonder deze elementen zal de tafel er wellicht plat of niet 3D uitzien. 

Zie je tafel als een leeg canvas en bedenk hoe je de tafel setting kan gaan ‘opbouwen’ in verschillende lagen. Als voorbeeld plaats een loper, houten onderborden, statement glaswerk and bestek, plaats de menukaarten, servetten in servetringen, naamkaartjes houders, bloemen en kaarsen.

Reflecteer en kijk naar je moodboard, komt de stijl overeen? Is dit de uitstraling waar je naar opzoek bent? Wees niet bang om out of the box te denken. Maak je creatieve kant de baas – de opties zijn eindeloos.

 

3. Speel met hoogtes

Een andere manier om je tafel styling interessant en inspirerend te houden is om te spelen met hoogtes. 

Overweeg een mix van verschillende hoogtes voor je bloemstukken, tafelnummers en kaarsen. Deze verschillende hoogtes of “niveaus” kunnen de hele ruimte voller doen aanvoelen, en zullen ook beter op foto’s van je receptie staan.

4. Hou het functioneel

Vergeet niet om naast die mooie styling details ook aan de praktische dingen te denken! Naast dat de tafels er geweldig uit moeten zien, moet de tafel indeling en styling ook functioneel zijn voor je gasten.

Enkele praktische zaken om te overwegen zijn:

Tafelbreedte. Als je ervoor kiest om het menu op de tafels zelf te plaatsen, kan je beter kiezen voor een tafel van meer dan 1 meter breed (zoals onze houten eettafels) in plaats van de standaard 86 cm.

Plaatsing van het decor. Nogmaals, als je kiest voor een een tafel met het menu zelf erop, zorg er dan voor dat je voldoende ruimte laat tussen de styling accessoires en de schalen en borden met eten.

Als je meer ruimte nodig hebt, kan je de tafeldecoratie beter in groepen plaatsen in plaats van over de gehele lengte van de tafel. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om hangende bloemstukken en styling dan plaatselijke styling op de tafel zelf.

Hoogte van de decoratie. Indien je gebruik wilt maken van een centraal middenstuk, zorg er dan voor dat de tafelversiering op de goed hoogte staat, zodat je gasten nog steeds aan de overkant van de tafel met elkaar kunnen praten zonder dat ze hun nek hoeven te verrekken!

Essentiële items. Het zal je verbazen hoevaak bruidsparen moeten bellen naar hun verhuur bedrijf omdat ze op het laatste moment nog spullen nodig hebben, zoals bestek, servetten of borden. Gebruik een checklist voor het huren van de producten, zodat je alles kan afvinken en niets over het hoofd ziet!

 

5. Maak het niet te ingewikkeld!

Onze laatste tip, maak het niet te ingewikkeld! 

Als je je overweldigd voelt met door de styling van je tafel, overweeg dan te investeren in een paar opvallende stukken zoals een mooie houten tafel, gekleurde linnen servetten, houten serveerplanken, goud bestek en decoratief glaswerk. Soms is het beter om de dingen eenvoudig te houden met slechts een paar belangrijke stukken die een grote impact maken, in plaats van te proberen je tafel te vullen met een heleboel decoraties ‘gewoon omdat’.

 

Ben je opzoek naar de juiste accessoires om jullie diner tafel tot leven te brengen en sfeer te geven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wacht niet langer en neem een kijkje op onze tafelstyling verhuur pagina.

 

 

 

Lees verder...

Soon more